ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ:

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΛΕΚΗΣ Υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (2/2/2022)


Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΛΕΚΗΣ Υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου ΙΛΛΥΡΙΑ WEB TV (2/2/2022)

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την προώθηση και την εμβάθυνση των σχέσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την Αμερικανική Ακτοφυλακή, υπεγράφη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάγιατ.

Το εν λόγω Μνημόνιο υπέγραψαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Θεόδωρου Κλιάρη και ο Αντιναύαρχος Στίβεν Πολύν Διοικητής Ατλαντικού ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Αμερικανικής Ακτοφυλακής Κάρλ Σουλτζ.

«Η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αμερικανικής Ακτοφυλακής και του Λιμενικού Σώματος», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «αποτελεί σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ακόμα στενότερης συνεργασίας, κάτι που αποτελούσε, εδώ και καιρό, επιδίωξη και των δύο Σωμάτων.

Για άλλη μια φορα βλέπουμε την ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Ε) να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στο αιγαίο και ετσι για άλλη μια φορα απευθυνθήκαμε στης μεγάλες δυναμης όπως η ΗΠΑ που μόνο ελληνικο συμφέρων δεν θα υπάρχει για την χωρα μας.

ToMoU περιλαμβάνει τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

α. Σκοπός: Αντικείμενο αποτελεί η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ακτοφυλακών και η προώθηση των κοινών τους προτεραιοτήτων.

β. Πεδία Συνεργασίας: Ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στους τομείς:

(i) ΝαυτικήΑσφάλεια (Maritime Safety)

(ii) ΝαυτικέςΕπιχειρήσεις (Maritime Operations)

(iii) ΕπιτήρησηΘαλασσίωνΣυνόρων (Maritime Security, Border Control and Information Sharing

(iv) ΈλεγχοςΑλιείας (Fisheries Inspection and Control

(v) ΠροστασίαΘαλασσίουΠεριβάλλοντος (ProtectionoftheMarineEnvironment).

(vi) Εκπαίδευση προσωπικού (Training).

γ. Διαδικαστικά ζητήματα (Τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών – Κοινό πρόγραμμα υποστήριξης - Τροποποιήσεις - Αλλαγές - Διάρκεια – Περάτωση κ.α.).

Κωνσταντίνος Φελεκης Υπ βουλευτής Δωδεκανήσου ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Τηλέφωνο: 6942412335
Facebook: Κώστας Φελεκης
Instagram: kwstas_felekis
Twitter: ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΛΕΚΗΣ
mail: kostasfel89@gmail.com

ΕΔΡΑ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;
KALYMNOS WEATHER

Post Top Ad

Your Ad Spot

ΣΕΛΙΔΕΣ